Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2021 17:33

Son dakika! Afganistan'da kontrol el değiştirdi: Taliban Pencşir'i de aldı

Son dakika... El Cezire'ye konuşan Taliban sözcüsü “Güçlerimiz Pencşir ilinin merkezinde ve tüm ilçeler kontrolümüz altında” dedi

Son dakika! Afganistan'da kontrol el değiştirdi: Taliban Pencşir'i de aldı
taliban,afganistan,pencşir

Son dakika... El Cezire'ye konuşan Taliban sözcüsü “Güçlerimiz Pencşir ilinin merkezinde ve tüm ilçeler kontrolümüz altında” dedi.

Sovyet Rusya işgalinde Rus güçleri ve daha sonrasında 1996-2001 iktidar döneminde Taliban'ın kontrol sağlayamadığı Pencşir Eyaleti 3 gün süren savaşın ardından düştü.  Taliban Sözcüsü savaşçılarının eyalet başkenti Bazarak'a girdiğini ve başta emniyet ve kamu kurumları şehir genelinde kontrol sağladıklarını duyurdu.

"SİVİLLER GÜVENDE OLACAK"

Taliban'ın Pençsir'de görevli Tacik asıllı komutanı  tüm sivillerin canları güvende olacak açıklaması yaptı. Taliban daha önce eyaletin 6 şehrinde kontrolü ele geçirmişti. Hindikus Dağları ile çevrili Pencşir, Anaba, Bazarak, Peryan, Hınç, Derre, Roha ve Şıtel kentlerinden oluşuyor. Son olaylar nedeniyle göç hareketliliğinin yaşandığı Pencşir eyaletinde 175 bini aşkın sivil yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...