Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 20:40

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'daki son durumu paylaştı: Ölü sayısı 170'i buldu

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'te Boşnak Mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Afganistan'daki saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 170'i bulduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ ile ilgili mücadelesinin altını bir kez daha çizdi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'daki son durumu paylaştı: Ölü sayısı 170'i buldu
cumhurbaşkanı erdoğan,afganistan,taliban,deaş

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'te Boşnak Mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'daki meydana gelen patlamalar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 170'i bulduğunu belirtti. Erdoğan terör örgütü DEAŞ ile en güçlü mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini söyleyerek Afganistan'da 20 yıldır Türkiye'nin büyük bir emeği olduğunu ifade etti. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

AFGANİSTAN'DA ÖLÜ SAYISI 170'E YÜKSELDİ

Görüşmemizde Balkanlar'daki güncel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü siyasi birliği, toprak bütünlüğü ve egemenliği bölge barışının anahtarıdır. Afganistan'la ilgili de çok kısa bir süre içerisinde maalesef Afganistan'la birlikte dünya yeniden ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Tüm bunlar bir şeyi gösteriyor; demek ki dünyada en güçlüyüz diyen ülkeler girdikleri yerden çıkarken çok daha hassas, dikkatli çıkmaları gerekirken bu çıkışlar söylendiği gibi olmadı. Maalesef terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buralardan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. 

'DEAŞ'A KARŞI EN GÜÇLÜ MÜCADELEYİ BİZ VERDİK'

Örneğin DEAŞ bunu üstleniyor. DEAŞ'a karşı verdiğiniz bir mücadele yok. DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi biz Türkiye olarak verdik, veriyoruz. Taliban şu anda eski Taliban değil diyorsunuz. Mesele ne dediği değil, ne yaptığıdır. Şu anda da Taliban'ın Afganistan'da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Biz de Türkiye olarak sivilleri ülkemize taşıdık. Teknik elemanlar olarak az sayıda bir elemanımız orada bulunuyor ama bunun dışında biz Afganistan'dan ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Temennimiz odur ki barışın geleceğine her türlü desteği vereceğiz ve 20 yıldır altyapısıyla, üstyapısıyla Afganistan'da çok büyük emeklerimiz oldu. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler bunların belirleyicisi olacaktır.

'AFGANİSTAN'DAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÇATIŞMASI VAR'

DEAŞ ile Taliban farklı örgütler. Taliban'la ne gibi bir mücadelenin içine girecekler, şu anda ben kestiremem. Ortada terör örgütlerinin çatışması var. Bundan Türkiye'nin veya bir başka ülkenin kârlı çıkması düşünülemez. Bütün mesele Afganistan halkının bir an önce huzurlu yaşama geçmesini görmek. Eğer Amerika'nın yapacağı bir şey varsa bunu sağlamaktır. Ama Amerika 'Ben çekildim, gidiyorum' deyip gidiyor, 'Ne derdiniz varsa görün' diyor. NATO ne yapacak? Görüşmelerimiz olacak, ne gibi adımlar atacağımızın planlamalarını yapacağız. Bu gece itibarıyla oradaki bütün elemanlarımızı çekiyoruz. Artık orada bizim askerimiz veya sivilimiz kalmayacak. Sadece 20-30 kişilik bir teknik heyet kalacak.

TSK AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'te açıklamalarda bulunduğu sırada Afganistan'da görev yapan Mehmetçiklerin tahliyesinin tamamlandığı belirtti. MSB, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “10 yıl boyunca Afganistan görevini başarıyla yerine getiren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin tahliyeleri tamamlandı. Vatan toprağına dönen Mehmetçiklerimize 'ülkenize hoş geldiniz' diyoruz” denildi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'daki son durumu paylaştı: Ölü sayısı 170'i buldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...