Tgrt Haber
29 Eylül 2021 17:26

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında dikkat çeken antikor diyaloğu

Soçi'de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini vurguladı. Ziyaret sonunda iki lider arasında geçen antikor seviyesi diyaloğu dikkat çekti.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında dikkat çeken antikor diyaloğu
recep tayyip erdoğan,vladimir putin,soçi,rusya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentine giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde Suriye ve Afganistan meselelerinin yanı sıra ikili ilişkiler de masaya yatırıldı.

"GÖRÜŞME ÇOK VERİMLİYDİ"

Putin, görüşme sonrası Erdoğan'a ziyaret için teşekkür ederek, "Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sosyal medya platformu Twitter'dan Putin ile fotoğraflarını paylaşarak ''Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi’den ayrıldık" ifadelerini kullandı.

2 LİDER ARASINDA GÜLÜMSETEN DİYALOG

 Putin ve Erdoğan, görüşmenin yapıldığı yazlık konutunun kapısında ayaküstü sohbet etti. Sohbet sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın antikor seviyesi sorusuna Putin, "Hatırladığıma göre 15-16 seviyesinde" şeklinde cevap verdi. Erdoğan ise bu miktarın oldukça düşük olduğunu, kendisinin antikor sayısının 1000’in üzerinde olduğunu dile getirdi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında dikkat çeken antikor diyaloğu

PUTİN'DEN SPUTNİK V TAVSİYESİ

Geçen hafta Kremlin Sarayı'ndaki bir görevlinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını hatırlatan Putin, "Farklı yöntemlerle hesaplama yapılıyor. Vücudumdaki antikor seviyesinin yüksek olduğunu söylediler. Çevremde 30’a yakın kişi zamanında aşı olmadıkları için hastalandı. Sabahtan akşama dek tüm gün beraber çalıştığım yardımcım hastalandı. Benim ise antikor seviyem yüksek. Korona virüsle enfekte olmuş biriyle tüm günümü geçirmem rağmen hasta olmadım. Siz de üçüncü doz yaptırma zamanınız gelince bu dozu vaktinde ve Spuntik V aşısı ile yaptırın" sözleriyle tavsiyede bulundu.

Putin'in bu tavsiyesi üzerine Erdoğan, "Onu ben de BioNTech olarak aldım." dedi. Putin de bunun üzerine bir dahaki sefere Sputnik yaptırmasını önerdi.

İkilinin bu diyaloğunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuttan ayrılarak, Soçi Uluslararası Havaalanı'na hareket etti. Erdoğan saat 18.40 sıralarında Ankara'ya döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...