Tgrt Haber
23 Ocak 2022 19:35

Son dakika: Ermenistan Cumhurbaşkanı istifa etti

Son dakika haberi: Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti. Sarkisyan, ülkesinde çeşitli siyasi sorunlar olduğunu ve bunlarla mücadele edebilmek için gerekli araçlara sahip olmadığını belirtti. Ermenistan ile Türkiye arasında başlayan normalleşme sürecinin istifa kararındaki etkisi tartışılıyor.

Son dakika: Ermenistan Cumhurbaşkanı istifa etti
Ermenistan,Armen Sarkisyan,istifa

Cumhurbaşkanı olarak iç ve dış sorunları çözecek anayasal güce sahip olmadığını aktaran Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, bazı siyasi grupların da kendisini ve ailesini hedef aldığını kaydetti.

UZUN SÜRE DÜŞÜNDÜM

Söz konusu nedenlerden ötürü sağlığının da olumsuz etkilendiğinin altını çizen Sarkisyan, “Uzun süre düşündüm ve dört yılın ardından cumhurbaşkanlığı görevinden istifa etme kararı aldım. Bu karar duygusal değil, belli bir mantık çerçevesinde alınmıştır.” ifadesini kullandı.

2018'de cumhurbaşkanı seçilen Sarkisyan’ın görev süresi 2025’te doluyordu.

NORMALLEŞME SÜRECİ

2020’de Azerbaycan’ın topraklarını işgalden kurtarmasıyla Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinde olduğu gibi Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde de yeni bir dönem başladı.

Azerbaycan’ın da desteklediği aracısız bu yeni dönemde normalleşmenin ilk adımları Türkiye ve Ermenistan özel temsilcilerinin 14 Ocak’ta Moskova’da gerçekleştirdikleri görüşmeyle atıldı.

Uzun bir aranın ardından iki ülke özel temsilcilerinin yaptıkları ilk görüşme uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip edildi ve görüşmenin ardından gözler, tarafların atacağı yeni adımlara çevrildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...