Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 18:15

Son dakika! FBI'a teslim olan Trump'ın eski danışmanı Bannon serbest bırakıldı

6 Ocak'ta yaşanan kongre baskınıyla ilgili ifade vermeyi reddeden eski ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Steve Bannon, kongre tarafından suçlanması sonrası FBI'a teslim oldu. Hakim karşısına çıkan Bannon, şartlı tahliye edildi.

Son dakika! FBI'a teslim olan Trump'ın eski danışmanı Bannon serbest bırakıldı
donald trump,steve bannon,danışman,ABD,kongre

Joe Biden'ın zaferle çıktığı 2020 ABD Başkanlık seçiminin sonuçlarını kabul etmeyen Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021'de Kongre'yi bastığı olaylarla ilgili ifade vermeyi reddettiği için hakkında "Kongre'yi tahkir" suçlanmasıyla iddianame hazırlanan Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon, bu sabah saatlerinde Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) teslim olarak gözaltına alındı.  Bannon çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Teslim olma anlarını sosyal medya üzerinden canlı yayınlayan Bannon, ABD Başkanı Joe Biden'a yüklenerek, "Biden rejimini her geçen gün daha da parçalıyoruz. Sizlerin gürültüye değil, mesaja odaklanmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

67 yaşındaki Bannon, Washington DC'de federal mahkemeye çıktı. Hakimler, Bannon hakkında "Kongreyi tahkir" suçuna ilişkin açılan davanın duruşmaları başlayana kadar serbest kalması kararı aldı.

Perşembe günü tekrar hakim karşısına çıkacak olan Bannon, her hafta imza verecek, pasaportunu federal yetkililere teslim edecek ve şehirden ayrılması durumunda bildirim yapacak. Bannon, ülke dışına çıkmak için de mahkemeden izin alacak.

ADALET BAKANLIĞI DAVA AÇMIŞTI

ABD Adalet Bakanlığından 12 Kasım'da yapılan açıklamada, 6 Ocak Kongre olaylarını soruşturan Temsilciler Meclisi özel komitesinin ifade çağrısı ve belge talebine yanıt vermemesi nedeniyle Bannon hakkında "Kongreyi tahkir" suçuyla dava açıldığı belirtilmişti.

Son dakika! FBI'a teslim olan Trump'ın eski danışmanı Bannon serbest bırakıldı

ABD Kongresindeki olaylara yönelik soruşturma için kurulan komitenin, 23 Eylül'de Bannon'ı ifadeye, 7 Ekim'e kadar ise istenilen belgeleri teslim etmeye çağırdığı ancak yanıt alamadığı için davayı "Kongreyi tahkir" suçlamasıyla Adalet Bakanlığına havale ettiği kaydedilmişti.

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, 22 Ekim'de Bannon'ı Adalet Bakanlığına havale eden bir tavsiye kararı almıştı.

Genel Kurulda 202'ye karşı 229 "evet" oyuyla kabul edilen kararda, ABD Adalet Bakanlığına, kendisine gönderilen hiçbir davete cevap vermeyen ve talep edilen belgeleri Kongreye sunmayan Bannon'ın "Kongreyi tahkir" ile suçlanması tavsiyesinde bulunuluyor.

"KONGRE'Yİ TAHKİR" SUÇU

ABD kanunlarına göre, Kongre'yi tahkir (aşağılama) suçunu işleyen kişiler 1 ila 12 ay hapis cezası alabiliyor ancak bu karmaşık ve zorlu süreç nadiren cezayla sonuçlanıyor.

Bunun için Bannon’ın soruşturmada ifade vermeyerek Kongreyi tahkir ettiğine dair raporunun komiteden çıkmasından sonra Temsilciler Meclisi'nce onaylanması, ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tarafından Columbia Bölgesi Savcılığına sunulması gerekiyor.

Söz konusu komite, geçen ay aralarında Bannon'ın da olduğu, Trump'a yakın çok sayıda isme Kongre'de ifade verme ve ellerindeki belgeleri sunma yönünde çağrıda bulunmuştu. Eski Başkan Trump ise özel komiteyi dava etmiş, komitenin Demokratların Cumhuriyetçilere karşı bir hilesi olduğunu öne sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...