Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 21:00

Son dakika haberi: Çavuşoğlu: Kabil Büyükelçiliği faaliyetlerini sürdürüyor

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliğinin faaliyetlerini sürdürdüğünü açıkladı.

Son dakika haberi: Çavuşoğlu: Kabil Büyükelçiliği faaliyetlerini sürdürüyor
Mevlüt Çavuşoğlu,Kabil

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurda dönüşü öncesi gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

AFGANİSTAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

"Daha önce çatışmalar varken o bölgelerde bulunmaması konusunda da gerekli duyuruları yapmıştık. Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere bir duyuruda bulunduk. Büyükelçiliklere gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bugün de Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere bir duyuruda bulunduk. Ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için ilgili kurumlarımız iş birliği halinde her türlü imkanı sağlayacağız.

'TEMASLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Vatandaşlarımız THY'nin tarifeli uçaklarıyla ülkemize gelmişlerdir. Kalmak isteyen vatandaşlarımız var. Onların güvenliği için Afganistan'da temaslarımız devam ediyor. Tüm taraflarla temaslarımız var. Diplomatik misyonlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla ilgili tüm önlemler alınmıştır. Kabil'deki büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Bir kere daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Dönmek veya kalmak isteyen vatandaşlarımız. Konsolosluklarımız ya da büyükelçiliklerimizden bize ulaşabilirler. Bizim bundan sonraki süreçte de yapacağımız duyuruları takip etsinler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...