Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2021 15:56

Son dakika haberi: Kabil'de havalimanı yakınında roket saldırısı

Son dakika haberi: Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında bir eve roket isabet etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Ayrıca Taliban, havalimanına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilecek bir saldırının ABD tarafından engellendiğini duyurdu.

Son dakika haberi: Kabil'de havalimanı yakınında roket saldırısı
Afganistan,Kabil,patlama

Son dakika: Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın batısında yerleşim bölgesindeki bir eve roket isabet etti. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası roketin isabet ettiği evden dumanlar yükselirken, saldırının kim tarafından düzenlendiği henüz bilinmiyor.

Taliban, "ABD saldırı hazırlığındaki bomba yüklü aracı vurdu. Vurulan bomba yüklü aracın hedefi havalimanıydı." açıklamasında bulundu.

BIDEN'DAN UYARI GELMİŞTİ

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havalimanı'nı hedef alacak yeni bir saldırı beklediklerini söylemişti.

Afganistan’da tehlikenin geçmediğini ve havalimanına yönelik terörist saldırı tehdidinin yüksek olduğunu belirten Joe Biden, “Komutanlarımız, Afganistan’da önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde bir saldırı daha olabileceğini söyledi. Mümkün olan her türlü önlemin alınması ve komutanlarımızın bölgedeki tüm vatandaşlarımızı korumak için gerekli yetkilere, kaynaklara ve planlara sahip olmalarını sağladım” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...