Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2021 11:32

Son dakika haberi: 'Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı' iddiası yalanlandı

Son dakika haberi: Rus haber ajansı TASS, Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Son dakika haberi: 'Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağı kaçırıldı' iddiası yalanlandı
Ukrayna,Taliban,Afganistan

Son dakika... Afganistan'a giden tahliye uçağının kimliği belirsiz kişiler tarafından İran'a kaçırıldığı öne sürüldü. Sarsıcı iddia kısa süre içerisinde yalanlandı.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeny Yenin, "Uçağımız başkaları tarafından kaçırıldı ve resmen bizden çalındı. Ukraynalıları tahliye etmek yerine kimliği belirsiz bir yolcu grubuyla İran'a uçtu. Sonraki üç tahliye girişimimiz de başarılı olamadı çünkü yurttaşlarımız havaalanına giremedi" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Uçağı kaçıran şahısların silahlı olduğunu iddia edilerken, kaçırılan uçağın geri alınıp alınmadığı ve uçağa ne olduğu hakkında ise açıklama yapılmadı.

BAKANLIK SÖZCÜSÜ YALANLADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Nikolenko Yenin'in Rus basınına diplomatların Ukraynalıları tahliye etmek için karşılaştıkları benzeri görülmemiş zorluklardan bahsettiğini söyledi. Tahliye uçaklarının ülkeye güvenli bir şekilde döndüğünü vurgulayan Nikolenko, bugüne kadar üç tahliye uçuşu ile toplam 256 kişinin Afganistan'dan Ukrayna’ya tahliye edildiğini ifade etti.

Pazar günü, 31’i Ukraynalı olmak üzere toplam 83 kişinin bir askeri kargo uçağı ile Afganistan'dan Kiev'e tahliye edildiği açıklanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 100 Ukrayna vatandaşının daha Afganistan’da tahliye için beklediği kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...