Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 21:51

Son dakika: Hazar Denizi'nde patlama! Gökyüzü aydınlandı

Son dakika... Azerbaycan'ın petrol sahasının bulunduğu Hazar Denizi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle alevler yükselirken, korkunç olay Bakü'de deprem gibi hissedildi. Şiddetli patlamaya ilişkin resmi açıklama da geldi.

Son dakika: Hazar Denizi'nde patlama! Gökyüzü aydınlandı
Son dakika,Azerbaycan,Hazar Denizi

Azerbaycan'ın en büyük ikinci petrol sahasının bulunduğu Hazar Denizi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi.

SOCAR'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından yapılan açıklamada, Hazar Denizi’ndeki söz konusu patlamanın Ümid doğal gaz sahasından 10-12 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği belirtilerek, ”SOCAR'ın doğrudan kontrolü altındaki açık deniz platformları ve endüstriyel tesislerde herhangi bir kaza yaşanmadı ve çalışmalar normal seyrinde devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Cumhuriyet Sismoloji Hizmet Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda, Hazar Denizi’ndeki patlamanın araştırıldığı ve patlamanın volkanik bir patlama olabileceği kaydedildi.

"ÇAMUR VOLKANI BELİRTİLERİ GÖSTERİYOR"

Azerbeycan'dan açıklamalar peş peşe geldi. Azerbaycan Milli İlimler Akademisi'ne (AMEA) bağlı Sismoloji Hizmet Merkezi Müdürü Kurban Yetirmişli yaptığı açıklamada, Hazar Denizi’ndeki patlamanın çamur volkanı patlaması belirtileri gösterdiğini ifade ederek, “Hazar Denizi’ndeki Sınır Birliklerine ait platformlarda, petrol kuyularında ve gemilerinde herhangi bir kaza meydana gelmedi. Bu bir çamur volkanının patlamasının belirtilerine benziyor. Hazar Denizi’nde birçok çamur volkanı var ve biri patladı. Patlama sonrası çıkan alev 20- 30 saniye içinde söndü” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...