Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2022 11:08 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 11:41

Son dakika! İngiliz medyası: Boris Johnson istifa ediyor

Son dakika... Art arda istifalarla sarsılan İngiliz Başbakan Boris Johnson'ın bugün istifa edileceği İngiliz medyasında yer aldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: BBC, Metro, Sky
Son dakika! İngiliz medyası: Boris Johnson istifa ediyor
boris johnson,ingiltere

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın istifasının ardından Başbakan Boris Johnson’a güvenlerini yitirdikleri için görevinden ayrılan hükümet yetkilisi sayısı 53’e yükseldi. Bakan ve vekillerin istifaları peş peşe gelirken Johnson'a kabinesi de istifa baskısı uygulamaya başladı, kabinede istifa etmeyen bakanlar bile Başbakan Johnson’a görevden ayrılması çağrısında bulundu.

Dün istifa eden Maliye Bakanı Sunak'ın yerine göreve getirilen Nadhim Zahawi de Boris Johnson'ı hedef alarak yazdığı mektupta zehir zemberek ifadeler kullandı, ''Başbakan, yapılması gerekenin ne olduğunu biliyorsun. Şimdi gitme zamanı.'' diyerek istifaya çağırdı. İngiliz Metro gazetesi bu mektubun ardından ''Boris sırtından bıçaklandı'' başlığı atarken BBC ve Sky da dahil olmak üzere birçok İngliz medya kuruluşu Başbakan Boris Johnson'un istifa edeceğini duyurdu. BBC, Başbakanı'nın birkaç saat içinde açıklama yapacağını aktardı.

BBC Politika Muhabiri Chris Mason, "Johnson bugün Muhafazar Parti'nin liderliğinden istifa edecek" açıklamasını yaptı. 

BASKILAR VE İSTİFALAR SÜRÜYOR

The Sun gazetesinden bir muhabirin aktardığına göre ise Jonhson bu yaz Muhafazar Parti'de yeni biri seçilene kadar görevinde kalmaya devam edecek.

Öte yandan, üst düzey hükümet yetkililerinin de istifaları sürüyor. Son olarak Galler Bakanı Simon Hart'ın görevini bıraktığı açıklandı. Başbakan Boris Johnson ise dün baskılara rağmen istifa etmeyeceğini söyledi.

Kaynak: BBC, Metro, Sky
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...