Tgrt Haber
24 Kasım 2021 19:56

Son dakika: İsveç'in ilk kadın başbakanı Magdalena Andersson göreve geldikten saatler sonra istifa etti

Son dakika: İsveç parlamentosunda yapılan oylama sonucunda ilk kadın başbakan olan Magdalena Andersson, göreve geldikten saatler sonra istifa etti.

Son dakika: İsveç'in ilk kadın başbakanı Magdalena Andersson göreve geldikten saatler sonra  istifa etti
isveç,Magdalena Andersson,başbakan

Son dakika: İsveç parlamentosunda ülkenin yeni başbakanını belirlemek için bugün toplandı. Parlamentoda yapılan oylama sonucunda Maliye bakanı olan Magdalena Andersson başbakan seçildi. Andersson, ülkenin ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçerken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Magdalena Andersson, göreve geldikten saatler sonra istifa etti. Andersson, "Parlamento Başkanı'na, Başbakanlık görevinden istifa etmek istediğimi aktardım. Bu, bir partinin istifa etmesi durumunda koalisyon hükümetinin istifa etmesi gerektiği anayasal bir uygulamadır. Meşruiyeti sorgulanacak bir hükümete liderlik etmek istemiyorum" ifadelerini kullandı. Bir azınlık hükümetinin başkanının yalnızca Sosyal Demokratlardan olur olmaz yeniden göreve seçilmeyi umduğunu belirten Andersson, tek parti hükümetinin lideri olarak yeniden denemeye hazır olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...