Tgrt Haber
01 Ekim 2021 19:19

Son dakika! Mihail Saakaşvili gözaltına alındı

Son dakika haberi: Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili 8 yıl sonra döndüğü ülkesinde gözaltına alındığını açıkladı.

Son dakika! Mihail Saakaşvili gözaltına alındı
son dakika,Gürcistan,Gözaltı

Gürcistan’da yerel seçimlere 1 gün kala eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili gözaltına alındı. Hakkında tutuklama kararı bulunan ve 8 yıldır yurt dışında bulunan Saakaşvili, sosyal medya platformu Facebook'ta paylaştığı video ile 8 yıl sonra Gürcistan'a geldiğini ifade etmişti. Saakaşvili videosunda, "Burası benim Batum'um. Buraya hayatımı riske atarak geldim" ifadelerini kullanmış, herkesi yarın yapılacak yerel seçimlere katılmaya ve 3 Ekim'deki mitinge davet etmişti.

"SÜREÇ TAM KONTROL ALTINDAYDI"

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, İçişleri Bakanı Vahtang Gomelauri ve Devlet Güvenlik Servisi başkanı Grigol Liluaşvili ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Saakaşvili’nin gözaltına alındığını duyurdu. Garibaşvili, “Aranan üçüncü Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin gözaltına alındığını kamuoyuna bildirmek istiyorum. Kolluk kuvvetlerimiz, Mihail Saakaşvili'yi en üst düzeyde gözaltına almak için bir operasyon gerçekleştirdi. Kolluk kuvvetleri, Ukrayna'dan Gürcistan'a nakli hakkında ilk bilgilere sahipti ve süreç tam kontrol altındaydı” dedi.

2013’TEN BU YANA YURT DIŞINDAYDI

Gürcistan Savcılığı, 2007’de muhaliflerin mitingini dağıtmak, İmedi televizyon kanalının kurucusu Badri Patarkaçişvili’nin mal varlığına el koymak, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmak ve bir milletvekilini dövdürmekle suçlanan Saakaşvili hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Tiflis Şehir Mahkemesi de 2018’de Saakaşvili’ye bir cinayet davasında af yetkisini kötüye kullandığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası vermişti. Saakaşvili, 2013’te Gürcistan’da cumhurbaşkanlığı görev süresinin dolmasının ardından ülkeden ayrılarak ABD’ye gitmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...