Tgrt Haber
20 Ekim 2021 16:30

Son dakika! NATO genel sekreterinden Rusya çıkışı

Son dakika... Stoltenberg Rusya'nın NATO misyonunu askıya almasını kınadı.

Son dakika! NATO genel sekreterinden Rusya çıkışı
rusya,nato

Stoltenberg, yarın başlayacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde konuştu. NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın 1 Kasım itibarıyla NATO temsilciliğindeki faaliyetlerini askıya alması kararının sorunları diyalogla çözmeye hizmet etmeyeceğini söyledi.

Rusya ile NATO arasındaki ilişkinin Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana en düşük seviyede olduğunu belirten Stoltenberg, "Rusya'nın casusluk faaliyetlerini görmezden gelemezdik ancak yine de diyalog temelinde ilişkin kurmaktan yanayız." ifadesini kullandı.

Stoltenberg ayrıca, "Rusya-NATO Konseyi toplanmasına yönelik teklifimiz hala geçerli." diye konuştu.

Son dakika! NATO genel sekreterinden Rusya çıkışı

''ÇALIŞMALARI ASKIYA ALIYORUZ'' DUYURUSU

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın NATO daimi temsilciliklerinde görev alan 8 kişinin akreditasyonlarının iptal edilmesine karşılık NATO temsilciliğindeki faaliyetlerini Kasım itibariyle askıya alacağını duyurmuştu. 

NATO'yu eleştiren Lavrov, "NATO'nun adımlarına karşılık olarak temel diplomatik faaliyetlerimiz için koşul kalmadı ve NATO'nun eylemlerine yanıt olarak baş askeri temsilcinin çalışmaları da dahil olmak üzere NATO'daki daimi misyonumuzun çalışmalarını askıya alıyoruz" demişti.

NATO'nun Rusya ile diyalog kurması gerektiği zaman Brüksel'deki büyükelçilik üzerinden irtibat kurabileceğini söyleyen Lavrov, "Gerek görülürse Brüksel'deki büyükelçiliğimiz üzerinden irtibata geçebilirler" demişti.

Lavrov alınan kararın NATO'ya bildirilip bildirilmediği ile ilgili soruya ise, "Daha kararı bugün duyurduk. NATO Uluslararası Sekreterliği bilgilendirildi" ifadelerini kullanmıştı. Lavrov ayrıca Moskova'daki NATO temsilciliğinde görev yapan tüm çalışanların da akreditasyonlarının 1 Kasım'dan itibaren iptal edildiğini ifade etmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...