Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 15:19

Son dakika... Ordu Sudan Başbakanı'nın akıbetini açıkladı

Son dakika... Sudan ordusu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Başbakan Abdullah Hamduk’un güvenliği için kendisiyle beraber olduğunu ve yakında evine döneceğini açıkladı.

Son dakika... Ordu Sudan Başbakanı'nın akıbetini açıkladı
sudan,başbakan

Sudan’da dün sabah saatlerindeki darbe girişiminin ardından geçiş hükümetindeki Başbakan Abdullah Hamdok ve aralarında en az 4 bakanın da bulunduğu diğer sivil hükümet yetkilileri gözaltına alınmıştı.

Son dakika... Ordu Sudan Başbakanı'nın akıbetini açıkladıAskeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan

Gözaltının ardından askeri darbe girişiminden bu yana haber alınamayan Başbakan Hamdok'un durumu ile ilgili Sudan Dışişleri Bakanı Meryem Sadık el-Mehdi açıklama yaptı. “Başbakan Hamdok'un akıbeti bilinmiyor, bilinmeyen bir yere götürüldü'' dedi.

Bu açıklamanın ardından yeni bir açıklama da Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan’dan geldi. Burhan, ''Başbakan Hamdok benim evimde misafirhanede kalıyor'' dedi. Burhan, Hamdok’un sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...