Tgrt Haber
06 Eylül 2021 08:14

Son dakika: Taliban duyurdu: Pencşir'i kontrol altına aldık

Son dakika haberi: Taliban, Afganistan'ın Pencşir vilayetini tamamıyla kontrolüne aldığını duyurdu. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ülke genelinde savaşın sona erdiğini söyledi.

Son dakika: Taliban duyurdu: Pencşir'i kontrol altına aldık
afganistan,taliban,Pencşir

Son dakika haberi: Taliban, Pencşir vilayetini tamamıyla kontrolüne aldığını duyurdu. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pencşir'deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

AFGANİSTAN'DA SAVAŞ SONA ERDİ

"Düşmanın son yuvası Pencşir vilayeti de tamamen fethedilmiştir." ifadesini kullanan Mücahid, yayınladığı yazılı metinde Pencşir'in ele geçirilmesiyle ülke genelinde savaşın tamamen sona erdiğini kaydetti.

Eski Savunma Bakanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'un liderliğini yaptığı Afganistan Halk Direniş Cephesi, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos sonrasında ülkede yeni kurulacak sistem yönetimine dair Taliban'dan bazı taleplerde bulunmuştu. Yapılan görüşmelerde sonuç alınmamış ve Taliban silahlı güçlerini bu bölgeye intikal ettirmişti. Yaklaşık bir haftadır çıkan çatışmalarda her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

Sovyet Rusya işgalinde Rus güçleri ve daha sonrasında 1996-2001 iktidar döneminde Taliban'ın kontrol sağlayamadığı Pencşir Eyaleti 3 gün süren savaşın ardından düştü. Taliban Sözcüsü savaşçılarının eyalet başkenti Bazarak'a girdiğini ve başta emniyet ve kamu kurumları şehir genelinde kontrol sağladıklarını duyurdu.

"SİVİLLER GÜVENDE OLACAK"

Taliban'ın Pençsir'de görevli Tacik asıllı komutanı tüm sivillerin canları güvende olacak açıklaması yaptı. Taliban daha önce eyaletin 6 şehrinde kontrolü ele geçirmişti. Hindikus Dağları ile çevrili Pencşir, Anaba, Bazarak, Peryan, Hınç, Derre, Roha ve Şıtel kentlerinden oluşuyor. Son olaylar nedeniyle göç hareketliliğinin yaşandığı Pencşir eyaletinde 175 bini aşkın sivil yaşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...