Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 14:41

Son dakika! Taliban kadın haklarına saygı göstereceğini belirtti

Son dakika açıklamasına göre, Taliban tarafından yapılan açıklamada, kadın haklarına saygı gösterileceği ve kadınların eğitim almasına izin verileceği belirtildi.

Son dakika! Taliban kadın haklarına saygı göstereceğini belirtti
afganistan,taliban

Taliban, bugün itibariyle Afganistan'ın 34 vilayetinden 31'ini ele geçirdi ve Kabil'e girdi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kabil'e saldırı düzenlenmeyeceğini ve Taliban'la güç değişiminin barışçıl bir şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ise ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

Taliban tarafından yapılan açıklamada, kadın haklarına saygı gösterileceği ve kadınların eğitim almasına izin verileceği belirtildi. Taliban daha önceki uygulamaların aksine kadınların yalnız dolaşabileceğini, çalışabileceğini ve başörtü takmalarına izin verileceğini kaydetti.

Son dakika! Taliban kadın haklarına saygı göstereceğini belirtti

Taliban tarafından yapılan açıklamada, başkent Kabil'de hastanelerin hizmet vermeye devam edeceği ve acil yardımların girişine izin verileceği belirtildi. Açıklamada, havalimanının da çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

AFGANİSTAN'DA NELER OLDU?

Amerika, mayıs ayında Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından Taliban, ülkedeki şiddetli saldırılarını artırdı. Amerika ordusu, ülkeden çekilmeye başladıkça Taliban, Afganistan'ın vilayetlerini bir bir ele geçirdi. 34 vilayetten 31'ini ele geçirmesinin ardından ise bugün Kabil'e dört koldan giren Taliban, ülke yönetimini ele geçirdi. Eski Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin Taliban liderliğindeki geçiş hükümetine başkanlık edeceği açıklandı.

Öte yandan Taliban, Kabil’in doğusunda yer alan Puli Çarhi’deki hapishanede bulunan 5 bin mahkumu da serbest bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...