Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2021 15:03

Son dakika: THY'den 'Omicron' yasağı haberine yalanlama

Son dakika haberi: Omicron varyantı nedeniyle birçok ülkede kapanmalarla birlikte geniş çaplı tedbirler alındı. Avrupa ülkelerine giriş prosedürü de değişti. Varyantın etkisiyle Türkiye'de vaka sayılarının artması bazı Avrupa ülkelerinin yolcu kabulünde giriş şartlarını değiştirmesine neden oldu. Bu kapsamda 7 Avrupa ülkesine Türk yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise 'bize ulaşan bir giriş yasağı getirilmemiştir' diyerek haberleri yalanladı.

Son dakika: THY'den 'Omicron' yasağı haberine yalanlama
avrupa,omicron,seyahat,pasaport,yolcu

Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Lüksemburg'a Türk yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı. Bu arada Türkiye'den İsveç'e seyahat etmek isteyen yolcuların aşı kartı ibraz etmeleri durumunda ülkeye giriş sağlayabilecekleri ifade edildi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, seyahat yasağı haberleriyle ilgili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kendilerine ulaşan herhangi bir yasak haberinin bulunmadığını söyledi

GİRİŞ YASAĞI GETİRİLMEMİŞTİR

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Türk vatandaşlarına OMICRON sebebi ile herhangi bir ülke tarafından bize ulaşan bir giriş yasağı getirilmemiştir. Yolcularımızın seyahatlerini planlarken ve uçuş öncesi web sitemizi takip etmelerinde fayda vardır" dedi. Yalanlamanın ardından bilet alımlarında herhangi sıkıntı yaşanmadığı kaydedildi.

TEST ZORUNLULUĞU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Omicron varyantı nedeniyle ülkelere giriş tablosunu güncelledi. Yapılan güncelleme kapsamında Türkiye'den Irak'a seyahat eden yolcular, 14 günlük karantina kurallarına uyacak. Bağdat, Necef, Basra'ya seyahat edecekler kişilere en geç 72 saat, Süleymaniye'ye seyahat edecekler kişilere ise en geç 48 saat önce alınmış PCR testi sonucu ibraz etme zorunluluğu getirildi.

PCR TESTİ YAPTIRMAYAN İRAN'A GİREMEYECEK

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, Türkiye'den İran'a geliş yapacak yolculardan ise azami 72 saat süreli PCR testi talep edilirken, test yaptırmayan yabancıların ise ülkeye alınmayacağı kaydedildi.

Yolcuların karantinaya tabi olabilecekleri ifade edilirken, yolcuların en geç 14 gün öncesinden tüm aşıların olduklarını dair belgeyi ibraz etmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca Türkiye'den gelen yolcuların varış noktasında hızlı antijen testine tabi olabilecekleri açıklandı.

PORTEKİZ DE TESTİ ZORUNLU YAPTI

SHGM'nin internet sitesinde yer alan seyahat kuralları güncellenmesinde aşılanmamış yolcuların Portekiz'e girmesine izin verilmeyeceği kaydedildi. Aşılanma durumları fark etmeksizin tüm yolcuların negatif PCR test sonucuna sahip olması gerektiği ifade edildi. Testin ayrıca ilk kalkıştan en fazla 72 saat önceden yaptırılmış olmasının altı çizildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...