Tgrt Haber
09 Ekim 2021 20:53

Son dakika! Türkiye düşmanı Sebastian Kurz istifa etti

Son dakika haberi: Türkiye düşmanlığı ile tanınan ve hakkında rüşvet, yolsuzluk, halkı yanıltma gerekçesiyle soruşturma başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz istifa etti.

Son dakika! Türkiye düşmanı Sebastian Kurz istifa etti
Son dakika,Avusturya,Sebastian Kurz,Rüşvet

Türkiye düşmanlığı ile tanınan ve hakkında rüşvet, yolsuzluk, halkı yanıltma gerekçesiyle soruşturma başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz istifa etti.

Yaptığı istifa konuşmasında her zaman Avusturya'ya katkı sunmaya çalıştığını söyleyen Kurz, "Bana yöneltilen 2016 yılından kalma suçlamalar yanlış ve bunu açıklığa kavuşturacağım." ifadelerini kullandı. Kurz ayrıca kaosu engellemek ve istikrar sağlamak için makamını Dışişleri Bakanı Schallenberg’e bırakacağını duyurdu.

DAHA FAZLA ÖVEMEDEN GİTTİ!

Slovenya'nın Brdo kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen AB-Batı Balkanlar Zirvesi'nde konuşan Kurz, Türkiye'yi süper güç olarak tanımlamıştı. Kurz, "AB bu bölgeye gerçek bir perspektif sunmazsa, Çin, Rusya ya da Türkiye gibi diğer süper güçlerin orada daha büyük bir rol oynayacağının farkında olmalıyız. Bölge coğrafi olarak Avrupa'ya aittir ve bir Avrupa perspektifine ihtiyaç duymaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Avusturya’da yolsuzlukla mücadele kapsamında Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Avusturya Başbakanı Sebatian Kurz’un partisi olan Halk Partisi (ÖVP) ofislerine yapılan baskının ardından Kurz hakkında rüşvet ve güveni kötüye kullanma şüphesiyle soruşturma açılmıştı.

Avusturya polisi, Kurz’un başında bulunduğu ÖVP ve Başbakanlık binasında arama yapmıştı. Savcılığın soruşturma dosyasına ulaşan Avusturya Haber Ajansı (APA), dosyada aralarında Başbakan Kurz’un da bulunduğu 10’a yakın kişinin 2016-2018'de Maliye Bakanlığı bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna daha fazla reklam vermek suretiyle, partisi ve şahsı lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edilmesinin sağlandığına dair iddiaların yer aldığını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...