Tgrt Haber
04 Ekim 2021 18:54

Son dakika: WhatsApp, Facebook ve Instagram erişime açıldı! İşte çökmenin nedeni

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook'a dünya genelinde erişim sorunu yaşandı. Kesinti yaklaşık 7 saat sonra giderilebildi.

Son dakika: WhatsApp, Facebook ve Instagram erişime açıldı! İşte çökmenin nedeni
WhatsApp,Facebook,Instagram

Yüz milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformları Facebook, Whatsapp ve Instagram bir anda çöktü. Yaklaşık 7 saat boyunca erişim sağlanamadı.

internet sitelerindeki çökme sorununu "down detector" isimli internet sitesi bildirdi. Türkiye saatiyle 18.40'tan itibaren Facebook, Whatsapp ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunları yaşandı.

FACEBOOK'TAN İLK AÇIKLAMA

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformu da Facebook çatısında bulunuyor. İletişim direktörü Andy Stone, ilk açıklamayı twitter üzerinden yaptı.

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın akabinde, Facebook, Instagram ve Whatsapp sunucularında yaklaşık 7 saat süren problemin giderildiği bildirildi. Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

DÜNYA GENELİNDE ERİŞİM SORUNU

Kesintiden Türkiye de nasibini aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından “global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" notunu düştü.

DEVLER NEDEN ÇÖKTÜ?

Peki, üç sosyal medya devi neden çöktü? İddiaya göre şirket alan adı sunucularını etkileyen bir değişiklik yaptı. Erişim engeline gerekçe olarak bu gösterildi. DNS sunucularının bu değişiklik sonrası kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...