Tgrt Haber
26 Ocak 2014 21:03

SPD Avrupa’da Schulz’la tarih yazmak istiyor

Sosyal Demokrat Parti (SPD), yeni yönetim kurulu üyelerini ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine adayları belirlemek için Olağanüstü Genel Kurul düzenledi.

SPD Avrupa’da Schulz’la tarih yazmak istiyor
spd, avrupa, schulz, Sosyal Demokrat Parti

Ralf Stegner sayısı çoğaltılan genel başkan yardımcılarından biri olarak atandı. Partinin yeni genel sekreteri ise Yasmin Fahimi oldu. SPD, 25 Mayıs’taki AP seçimlerinde baş adayı Martin Schulz ile ilk demokratik yolla seçilen Avrupa Komisyonu Başkanı’nı çıkarmak istiyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD), parti yönetiminde boşalan koltuklara yeni isimleri seçmek ve 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine adayları belirlemek için başkent Berlin’de Olağanüstü Genel Kurulu ve Avrupa Delegeler Toplantısı düzenledi. Partinin sol kanadının lideri Ralf Stegner, yeni genel başkan yardımcısı olarak seçildi. Böylece başkan yardımcılarının sayısı altıya yükseldi. Andrea Nahles’in Büyük Koalisyon hükümetinde Federal Çalışma Bakanı olmasıyla boşalan genel sekreterlik koltuğuna Yasmin Fahimi getirildi. Medya kuruluşları ve özel şirketleri olan SPD’nin kasasından Dietmar Nietan sorumlu olacak. Böylece SPD Yönetim Kurulu’nun önerdiği isimler delegeler tarafından seçilmiş, partinin yönetim kadrosu tamamlanmış oldu. Olağanüstü Genel Kurul’dan önce ise Avrupa Delegeler Toplantısı düzenlenerek, AP seçimlerine adaylar belirlendi. Toplam 96 adaylık listenin birinci sırasına ise Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz seçildi. Toplam 193 delegenin yüzde 97,3’ünün oyuyla SPD’nin baş adayı olarak belirlenen Schulz, Avrupa Birliği’ndeki (AB) tüm sosyal demokratların da baş adayı olarak yarışacak. Avrupa’daki sosyal demokratların Schulz’u mart ayında baş aday olarak belirlemesi bekleniyor. Yeni düzenlemeye göre AP’de en fazla oy oranına sahip olan grup Avrupa Komisyonu Başkanı’nı, yani AB Cumhurbaşkanı’nı belirleme hakkına sahip. Sosyal Demokratlar AP’de en güçlü grup olmayı başarırsa Martin Schulz ilk demokratik yolla seçilmiş Avrupa Komisyonu Başkanı olacak. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, bu yılki AP seçimlerini tarihi seçim olarak nitelendirerek, “Belediye seçimlerinin bile AP seçimlerinden daha önemli olduğu oldu. 2014’de bu katiyen olmamalı” dedi. Schulz’la Avrupa’da tarih yazmak istediklerini vurgulayan Gabriel, Schulz’un AP seçimlerinde sadece SPD’nin değil, tüm Almanya’nın adayı olacağını söyledi. Schulz ise kendine duyulan güvenden dolayı teşekkür etti. Avrupa Birliği’ni vatandaşlara anlatmak gerektiğini vurgulayan Schulz, vatandaşların korku ve endişelerinin ciddiye alınması, AB karşıtı olanların tezlerinin yersiz olduğunun anlatılması gerektiğini belirtti. Schulz, AB seçimlerine ilginin de artırılmasının öneminin üzerinde durdu. SPD beş yıl önce yapılan AP seçimlerinde yüzde 20,8 ile tarihinin en kötü sonucunu almıştı. Geçen seçimde AP’ye sadece 23 milletvekili gönderebilen Sosyal Demokratlar bu seçimlerde bu sayıyı yükseltmek istiyor. Seçimlerde yarışan 96 adaydan 26’sının AP’ye gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Gabriel, bu sıralara 16 eyaletten adayların eşit derecede yer verilmesine dikkat edildiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...