Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2015 17:45

Srebrenitsa soykırımı için karar çıktı

Srebrenitsa soykırım yapmakla suçlanan Sırplar hakkındaki nihai kararı verildi.

Srebrenitsa soykırımı için karar çıktı
karar, hapis, müebbet, Srebrenitsa, popoviç, beara, Balkanlar Haberleri

Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) Temyiz Kurulu, Srebrenitsa ve Jepa'da soykırım yapmakla suçlanan beş Sırp Cumhuriyeti Ordusu subayı hakkındaki nihai kararını verdi. Beş subaydan ikisi müebbet hapis cezasına, diğer üç subay ise 13 ile 35 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı

13- 35 YIL ARASINDA DEĞİŞEN CEZALAR

Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) Temyiz Kurulu, Srebrenitsa ve Jepa'da soykırım yapmakla suçlanan beş Sırp Cumhuriyeti Ordusu subayı hakkındaki nihai kararını verdi. Mahkeme, beş subaydan ikisini müebbet hapis cezasına, diğer üç subayı ise 13 ile 35 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırdı.

ICTY Temyiz Kurulu, Bosna Hersek'te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta, Srebrenitsa ve Jepa şehirlerinde Boşnaklara yönelik soykırım işlemekle suçlanan Vuyadin Popoviç, Lyubişa Beara, Drago Nikoliç, Radoviy Miletiç ve Vinko Pandureviç hakkındaki son kararını açıkladı.

POPOVİÇ VE BEARA'YA MÜEBBET

Karara göre, Vuyadin Popoviç ile Lyubişa Beara müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ICTY Temyiz Kurulu Başkanı Patrick Robinson'un açıkladığı karara göre, Drago Nikoliç 35 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Radivoy Miletiç 18, Vinko Pandureviç ise 13 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...