Tgrt Haber
07 May 2014 12:49

Sri Lanka'da bir köye gökten balık yağdı

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka'nın batısında bir köye gökten canlı balık yağdı.

Sri Lanka'da bir köye gökten balık yağdı
sri lanka, balık yağdı, köye balık yağdı, canlı balık yağdı, göktan balık

BBC'nin haberine göre, Çilav bölgesinde yaşayan köylüler, önce  gökten bir şeylerin düştüğünü duyduklarını, daha sonra otların arasından ve yollardan yaklaşık 50 kilogram canlı balık topladıklarını söyledi.  Köylüler, 5 ila 8 santimetre uzunluğundaki balıkların son derece lezzetli olduğunu belirtti. Alışılmadık doğa olayına küçük bir hortumun neden olduğu sanılıyor. Hava sıcaklığı, nem oranı ve rüzgar hızında büyük değişimler olan bölgelerde meydana gelen hortumlar, tıpkı bir elektrikli süpürge gibi yerde ne varsa topluyor ve uzaklara taşıyabiliyor.  
Bölgede etkili olan fırtına sırasında oluşan hortumun denizin sığ bölgelerinden ve ırmaklardan küçük balıkları havaya kaldırıp daha sonra köyün üzerine bıraktığı tahmin ediliyor.  Hortumlar genellikle karada ve su kaynaklarının uzağında meydana geldiği için balık yağmuruna sık rastlanmıyor.  Sri Lanka'da iki yıl önce de gökten karides yağmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...