Tgrt Haber
08 Kasım 2021 10:24

Sri Lanka'dan Adana'ya uzanan dolandırıcılık! Siyahilerden “futbolcuyuz” yalanı

Adana’da uluslararası dolandırıcılık şebekesine polis ekiplerinin düzenlediği operasyondan 4 siyahinin kendilerini futbolcu olarak tanıttığı ve hesaplarına yatan paraların da transfer ücreti olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Sri Lanka'dan Adana'ya uzanan dolandırıcılık! Siyahilerden “futbolcuyuz” yalanı
Dolar,Adana,Sri Lanka,Polis,Dolandırıcı

Sri Lanka meşeli bir petrol şirketi, hizmet masrafları için Amsterdam’da bulunan şirkete e-posta gönderdi. Masraf karşılığı için 10 bin doları belirtilen hesaba yatıran şirket bir süre sonra dolandırıldıklarını anladı. Yapılan araştırmalar sonucu verilen hesabın ucu Adana’dan çıktı.
Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla durum bildirilirken Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.

5 AY BOYUNCA TEKNİK TAKİP

Şebekenin Türkiye'de yaşayan Nijerya uyruklu Joshua Moses Obaje (21), Onuebuchi Samson Anslem (21), Daniel Chima Oputa (26), Mali uyruklu Katimi Berthe (27) ile Ahmet K. (27) ve Rumeysa A.'dan (25) oluştuğunu belirleyen ekipler, şüphelileri takibe aldı. 5 aylık teknik takipte şüphelilerin, uluslararası şirketlerin kurumsal e-posta adreslerini taklit ederek, birlikte çalıştığı şirketlerle irtibata geçtiği ve binlerce dolar ve euroluk vurgun yaptığı belirlendi.

Sri Lanka'dan Adana'ya uzanan dolandırıcılık! Siyahilerden “futbolcuyuz” yalanı

HESAP HAREKETLİĞİ 1 MİLYON DOLARDAN FAZLA

Hollanda'daki bir kamp tesisi işleten şirketin kurumsal e-posta hesabını taklit eden şebekenin, Curaçao Futbol Federasyonu ile temasa geçip kendilerini futbolcu olarak gösterip 64 bin euroyu gönderilmesini istediği belirtildi. Yine bu paranın da Adana'daki IBAN hesabına yollandığı tespit edildi. Şebekenin yabancı üyelerinin hesap hareketliliğinin 985 bin dolar ve 350 bin euro olduğu, Türk üyelerinin ise hesaplarına yatan paraları bu kişilere verdikleri belirlendi.

6 KİŞİYE GÖZLATI

Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen ekipler, 2 Kasım günü Bursa, Antalya ve Şanlıurfa’da operasyon düzenledi. Belirlenen adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 4’ü yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin, suçlamaları reddettiği, hesaplarındaki paraları ailelerinin gönderdiğini öne sürdüğü öğrenildi. Ayrıca Obaje ile Oputa’nın, banka hesaplarını kullandığı kişilere Türkiye’ye futbolcu olarak geldiklerini, gönderilen paraların ise transfer ücreti olduğunu söylediği ortaya çıktı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Nijerya uyruklu Daniel Chima Oputa, Joshua Moses Obaje ile sevgilisi Rumeysa A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Onuebuchi Samson Anslem, Katimi Berthe ve Ahmet K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...