Tgrt Haber
24 May 2022 09:24 - Güncelleme : 24 May 2022 09:50

Starbucks Rusya'dan Resmen Çekildi: Yüzlerce Dükkanını Kapatıyor

Rusya'da 15 yılın üzerinde hizmet veren Starbucks, Ukrayna savaşıyla ülkedeki tüm dükkanlarını kapatma kararı aldı. Yüzlerce kahve dükkanı kapatılıyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmodo
Starbucks Rusya'dan Resmen Çekildi: Yüzlerce Dükkanını Kapatıyor
rusya,starbucks,rusya starbucks,ukrayna rusya

Dünyaca ünlü kahve şirketi Starbucks, yıllardır hizmet verdiği Rusya'dan çekilme kararı aldı. Son birkaç aydır devam eden Ukrayna savaşı tüm dünyayı etkisi altına alırken, dev şirketler ise teker teker Rusya'ya yaptırım  uygulayarak ülkedeki faaliyetlerini durduruyor. Teknoloji ve otomobil şirketleri, savaşa karşı olduklarını belirterek Rusya'dan süresiz olarak çekildi. 

Son olarak McDonalds Rusya'dan çekildiğini açıklarken, şimdi ise buna kahve dükkan zinciri Starbucks'da eklendi. Bir süredir Rusya'dan çekileceği gündeme gelen Starbucks, kısa süre önce resmen çekildiğini açıkladı.

130 DÜKKAN KAPATILACAK

McDonalds, Rusya'daki 800'ün üzerinde şubesini hizmete kapattı. Starbucks ise, yaptığı açıklamada 130 lokasyonda bulunan tüm dükkanlarını etkin bir şekilde kapatacağını duyurdu. Böylece Starbucks artık Rusya'da bir marka varlığına sahip olmayacak.

Starbucks Rusya'dan Resmen Çekildi: Yüzlerce Dükkanını Kapatıyor

Ukrayna'ya karşı yapılan işgalden dolayı Rusya'dan çekilen Starbucks'ın CEO'su Kevin Johnson, yabancı basına verdiği demeçte; Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik haksız ve korkunç saldırılarını kınıyoruz. Kalplerimiz etkilenenlerle birlikte'' diyerek sözünü, '' tüm dünyadan hissedilen bir dalga etkisi'' olduğu ifadeleriyle tamamladı. 

Geçtiğimiz haftalarda Starbucks, Ukrayna'ya yardım amacıyla Rusya'daki faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri insani yardım çabalarına bağışlayacağını açıklamıştı. Bu açıklamaların hemen akabinde ise kavhe dükkan zinciri Starbucks, Rusya'dan çekilme kararı aldı. 

Öne çıkan haberlere göre Starbucks, Ukrayna için Kızıl Haç ve Dünya Merkez Mutfağı'na 500.000 dolar yardımda bulundu. Ayrıca şirketin savaş boyu yardım etmeye devam edeceği de yine yapılan açıklamalar arasında 

Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...