Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2021 23:03

Stockholm'de olaylı Covid-19 protestosu

İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi korona virüs (Covid-19) kısıtlamalarını protesto etmek için sokaklara dökülürken, protestolarda 6 polis memuru yaralanırken 10’dan fazla protestocu gözaltına alındı.

Stockholm'de olaylı Covid-19 protestosu
Stockholm,,Covid-19

İsveç'te korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları protesto etmek için yüzlerce vatandaş başkent Stockholm'de sokaklara döküldü.

Başkentte bulunan Medborgarplatsen Meydanı’ndan Kungstradgarden Parkı'na (Kral Bahçesi) yürüyen göstericiler, Kungstradgarden'da Covid-19 aşılarının tehlikeli olduğunu ve insan sağlığına zararlı olduğunu iddia ederek sloganlar attı.

Gösteriye müdahale eden polis ekipleri, şehir merkezindeki bir köprüyü kapatarak göstericilere dağılmaları için çağrıda bulundu. Dağılmaları yönündeki çağrılara aldırmayan protestocular ile polis ekipleri arasında arbede yaşadı.

Stockholm'de olaylı Covid-19 protestosu

Polis tarafından yapılan açıklamada, müdahaleler sırasında 6 polis memurunun yaralandığı ve 10’dan fazla göstericinin gözaltına alındığı kaydedildi. Polisin resmi internet sitesi aracılığıyla göstericileri dağılmaya ikna etmek için organizatörlerle diyalog halinde oldukları belirtildi. Polisin müdahalesinin ardından başkenti birbirine katan gösteri sona erdi.

Öte yandan düzenlenen gösteriye birçok kadın ve çocuk da katılırken, göstericilerin Covid-19 önlemlerine dikkat etmeyerek maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaması ise dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...