Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 16:30 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 17:06

NATO Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: Kaygıları meşru

Son dakika haberi: İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına Türkiye'den veto resti gelirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den yeni açıklamalar geldi. Türkiye'nin kaygılarının meşru olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Türkiye'nin terörden diğer NATO müttefiklerinden fazla çektiğini kabul etmeliyiz" dedi. Stoltenberg konuşmasında ayrıca İsveç ve Finlandiya'ya kapıları kapatmayarak Madrid'de gerçekleşecek NATO Zirvesi'nin başvurularının onaylanması için son tarih olmadığını söyledi.

NATO Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: Kaygıları meşru
Stoltenberg,türkiye,nato

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmak için harekete geçti. Ancak Türkiye iki ülkenin de terör örgütlerine olan desteği ve açıklamaları nedeniyle NATO üyeliklerine sıcak bakmadığını ve veto edeceğini duyurdu. Türkiye'nin açıklamaları sonrasında İsveç ve Finlandiya, Ankara'yı ikna etmek için bir dizi açıklamalarda bulundu. İki ülke de terör örgütlerine açıkça mesafeli olduklarını iddia etsede Türkiye'nin teröristleri iade etme talebi geri çevrildi.

NATO'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

İki ülkeden heyetler Türkiye'ye gelerek görüşmeler gerçekleştirdi ancak Ankara'nın 'yazılı belge isteriz' sözlerine olumlu yaklaşmadı. İsveç ve Finlandiya'nın üyelik sürecine ilişkin belirsizlik sürerken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Stoltenberg Türkiye'nin kaygılarının meşru olduğunu söylerken "Türkiye'nin terörden diğer NATO müttefiklerinden fazla çektiğini kabul etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Stoltenberg, Madrid'de gerçekleşecek NATO Zirvesi'nin İsveç ve Finlandiya'nın başvurularının onaylanması için son tarih olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...