Tgrt Haber
10 Eylül 2022 15:27 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 16:35

Su yüzeyine çıkmak isteyen balina 5 kişiyi öldürdü! Tekne alabora oldu

Yeni Zelanda'da Güney Adaları'nın Kaikoura kasabası açıklarında bir tekne alabora oldu. Teknenin alabora olmasına ise su yüzüne çıkmak isteyen bir balina neden oldu, olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi ise kurtarıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Su yüzeyine çıkmak isteyen balina 5 kişiyi öldürdü! Tekne alabora oldu
yeni zelanda,tekne

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nın doğu kıyısında yer alan Kaikoura kasabası açıklarındaki bir tekne alabora oldu. Bölgeye helikopterler, sahil güvenlik ve dalgıç ekibi sevk edildi. Alabora olan teknedeki 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de kurtarıldığı açıklandı.

Kaikoura Belediye Başkanı Craig Mackle gazetecilere yaptığı açıklamada, olay sırasında suyun durgun olduğunu ve yetkililerin balinanın teknenin altına çarpmasıyla devrilmesine neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Mackle, "Bu, trajik bir olay" dedi. Polis de söz konusu kazanın "kahredici ve beklenmedik bir olay" olduğunu belirtti.

Su yüzeyine çıkmak isteyen balina 5 kişiyi öldürdü! Tekne alabora oldu

BALIK AVI İÇİN KULLANILAN TEKNELERDEN BİRİYDİ

Mackle, teknenin tipik olarak Balık avlama gezileri için kullanılan bir charter teknesi olduğunu söyledi. Yeni Zelanda haber ajansı Stuff, yolcuların bir kuş meraklıları grubuna ait olduğunu bildirdi.

Polis, ölenlerin akrabalarına hala haber verdiklerini ve kurbanların isimlerini henüz kamuoyuna açıklayamadıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...