Tgrt Haber
10 Şubat 2016 19:26

Sudan, ABD maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı

Sudan'daki ABD maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

Sudan, ABD maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı
sudan,

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD maslahatgüzarının, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğu, Sudan'ın altın gelirlerini sınırlayan karar taslağı nedeniyle çağrıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Vekili Abdulgani el-Naim'in, ABD'li diplomata Sudan'ın iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açmayı istediğini ancak ABD'nin bu adımının hayal kırıklığına neden olduğunu ilettiği ifade edildi.

ABD'nin önerdiği karar taslağında Sudan'a yönelik adil olmayan bölümler bulunduğu kaydedildi.

Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir'in yönetime geldiği 1989'dan beri Sudan ve ABD arasındaki ilişkiler gergin. ABD Sudan'ı 1993 yılında terörü destekleyen ülkeler listesine aldı ve 1997'den beri ağır ekonomik ambargo uyguluyor.

Güney Sudan'la yaşanan ayrılık nedeniyle Sudan yıllık gelirinin yüzde 50'si olan petrol gelirinin dörtte üçünü kaybetmişti. Sudan bu kayıp nedeniyle altın ihracatı gelirlerine yönelmişti.

Sudan Maden Bakanlığı verilerine göre ülke 2015'te yaklaşık 83 ton altın ihraç etti. Altın ihracatı gelirlerini açıklamayan sudan, yalnızca 2014 yılına oranla 2 milyar dolar daha fazla gelir elde edildiğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...