Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2015 10:50

Süleyman Demirel'in ölümü dünya basınında

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümü dünya basınında da geniş yer buldu.

Süleyman Demirel'in ölümü dünya basınında
Ordu,haber,gazete,Reuters,New York,Başbakanlık,Süleyman Demirel

Demirel’in vefatını yabancı haber ajansları son dakika bilgisi olarak duyurdu. Reuters haber ajansı Demirel için “Ordu tarafından iki kez devrilen ve yedi kez de iktidara gelen Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti” ifadesini kullanırken, AP haber ajansı Türk siyasetinde son elli yılın en baskın figürlerinden biri olan Süleyman Demirel yaşamını yitirdi” şeklinde haberi verdi. AFP ise Demirel için “Türk siyasetine yarım asrı aşkın bir süre damga vuran dev isim” ifadesini kullandı.
Dünya basınında dikkat çeken başlıklardan biri ise New York Times gazetesine aitti. Gazete Demirel’in soyadına vurdu yaptı. Soyadının geldiği anlamı açıklayan gazete ayrıca Demirel’in Türkiye’de başbakanlık yaptığı dönemlerde var olan karmaşık ortamda siyasete yön verdiğini belirtti.
Ayrıca dış basın Demirel ile ilgili dünyada dönemin aktif önemli siyasi isimlerinin de yer aldığı pek çok fotoğraf da paylaştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...