Tgrt Haber
01 Ocak 2021 16:04

Süleymani’nin içinde bulunduğu araç olay yerine konuldu

Irak’ta ABD tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in içinde bulunduğu araçlar, hatıra olarak olay yerine konuldu.

Süleymani’nin içinde bulunduğu araç olay yerine konuldu
Kasım Süleymani,Ebu Mehdi el-Mühendis

Geçtiğimiz yılın başlarında Irak’taki Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı ile İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis öldürülmüştü.

El-Mühendis’in hatırasını yaşatmak için Bağdat Uluslararası Havalimanı’na giden yoldaki caddenin adı “Şehit Ebu Mehdi Mühendis Caddesi” olarak değiştirilmişti. Bu defa da Süleymani ile Mühendis’in suikast sırasında içinde bulundukları araçlar hatıra olarak olay yerine konuldu.

Süleymani’nin içinde bulunduğu araç olay yerine konuldu

Süleymani ile Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken, ABD’nin saldırısı sonucu parçalanan araçlardan geriye kalanlar herkesin görebilmesi için yol üzerinde bir noktaya yerleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...