Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2014 15:42

Suriye muhalefeti kuşatmaların kaldırılmasını istedi

Suriye muhalefeti, Cenevre’deki görüşmelerde tüm bölgelerde kuşatmaların kaldırılmasını önerdi.

Suriye muhalefeti kuşatmaların kaldırılmasını istedi
suriye, muhalefet, özgür suriye ordusu, kuşatmalar, cenevre,

Suriye muhalefeti, Cenevre’de rejimle yürüttükleri barış görüşmelerinde yeni bir öneri sunarak, tüm yerleşim yerlerinde kuşatmaların kaldırılmasını istedi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Luey Safi, tarafların yeniden masaya oturduğu sabahki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Tüm bölgelerde kuşatmaların kaldırılmasını önerdik” dedi. Kendilerinin de "(Özgür Suriye Ordusu’nun kasaba ya da köylerdeki kuşatmalarına son vermesini kabul edeceklerini) söylediklerini" dile getiren Safi, “Şu anda ÖSO tarafından kuşatma altında tutulan üç köy var. Buralar da rejim tarafından Halep’e saldırı amaçlı olarak kullanılıyor” dedi.
Sabahki görüşmede BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi’nin önerilerinin tartışılmasına izin verdiğini söyleyen Safi, “Şimdi yönetimden yanıtını bekliyoruz. Yönetimin olumlu yaklaşmasını umut ediyoruz çünkü söz konusu olan Suriye. Bu savaşı sona erdirmek istiyoruz. Ölümlere, kaçırmalara, işkencelere son vermek, yeni Suriye’yi inşa etmek istiyoruz. Önerimizin kabul edilmesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...