Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Mart 2016 15:11

Suriye rejimi Duma ve Darayya'ya insani yardıma izin vermiyor

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Egeland, Suriye'de kuşatma altındaki Duma ve Darayya'ya insani yardım ulaştırmak için rejimden hala izin alamadıklarını söyledi.

Suriye rejimi Duma ve Darayya'ya insani yardıma izin vermiyor
suriye rejimi,duma,

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, Suriye'de kuşatma altındaki Duma ve Darayya'ya insani yardım ulaştırmak için rejimden hala izin alamadıklarını söyledi.

ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun toplantısı ardından BM Cenevre Ofisi'de basın toplantısı düzenleyen Egeland, Suriye'de kuşatma altındaki 18 bölgeden 6'sına rejimin resmi izin vermediği ifade etti. Egeland, "Suriye'de hala insani yardım ulaştıramadığımız 6 abluka altındaki bölgenin 3-4 tanesi için (rejimden) sözlü garanti aldık. Duma ve Darayya için ise hala izin alamadık." dedi.

"Duma'da çok zor durumda olan 95 bin insana ulaşamadık"
Özellikle Duma'da çok zor durumda olan 95 bin insana ulaşamadıklarını ifade eden Egeland, Darayya'da da insani yardım almayı bekleyenlerin olduğunu belirtti.

Egeland, "Suriye'de yılbaşından bu yana ulaşması zor olan bölgelerde ve abluka altındaki bölgelerde yaşayan 384 bin insana insani yardım ulaştırdık. Nisan sonuna kadar bu sayı iki katından fazlasına ulaşacak." bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...