Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2014 13:29

Suriye rejiminin son silahı 'açlık'

Suriye Yardım Eşgüdüm Birimi Başkanı el-Atasi, dünyanın bir çok yerine insani yardım ulaştıran BM'nin Suriye rejiminin kuşatmasındaki halka bir ekmek gönderemediğini söyledi.

Suriye rejiminin son silahı 'açlık'
suriye jemini, son silahı açlık, halka ekmek göndermediler,

Suriye Yardım Eşgüdüm Birimi (ACU) Başkanı Suheyr el- Atasi, Birleşmiş Milletlerin (BM) kimyasal silahlar için Suriye'nin bütün bölgelerine girdiğini belirterek, "Kuşatma altındaki insanlara bir ekmeği bile gönderemiyor. Bu BM için büyük bir ayıp" dedi. Atasi, yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaş yaşandığını ve değişik bölgelerin kuşatma altında olduğunu söyledi. BM'nin farklı ülkelere yardım götüren biriminin bulunduğunu hatta Suriye'de rejimin kontrolündeki bazı bölgelere yardım göndermeye çalıştığını belirten Atasi, ancak bunu başaramadığını ifade etti. BM'yi Suriye'deki insanlar için yardıma çağıran Atasi, "Kimyasal silahlar için Suriye'nin bütün bölgelerine giren Birleşmiş Milletler, kuşatma altındaki insanlara bir ekmeği bile gönderemiyor. Bu BM için büyük bir ayıp. ABD isteyince Rusya'nın üzerinde bir baskı uygulayabiliyor. Kimyasal silahları çıkarabiliyor. BM'ye soruyoruz; Amerika'nın isteği ve gücü nedir? Dünyadaki rolü nedir? Ne zaman bu rolü oynayacak?"
Cenevre-2 Konferansı'na çağrıldıklarını dile getiren Atasi, Suriye'de insanların öldüğünü ve konferansa katılmayacaklarını söyledi. Dünyadaki otoritelere yardım çağrısında bulunan Atasi, "Rusya ve İran üzerinde bir baskı uygulayın. Eğer bir baskı uygularsanız bu kuşatmayı kaldırabilirsiniz" diye konuştu. Rejimi "vahşi" olarak nitelendiren Atasi, şöyle devam etti: "Böyle bir vahşi rejim şimdiye kadar görülmemiş. Rejim Suriye'de sadece kimyasal silah kullanmadı, kendi halkı üzerinde açlık silahını da kullanıyor. Suriye'nin kuşatım altında bulunan bölgelerde eski Humus ve Şam'ın kırsal kesimi var. Özellikle Muhayyen ve Yermuk'ta, Şam'ın içerisinde açlıktan ölen insanlar var. Rejim, çocukların öldüğünü gözüyle görüyor. Buna bir rejim denilemez. Onun için büyük bir baskı olması lazım, uluslararası bir baskı lazım." Suriye'de yaşananların başka ülkede olması halinde dünya otoritelerinin suskun kalmayacağını savunan Atasi, Esed'in Lahey'de yargılanması gerektiğini kaydetti.
Bir süre önce 62 gencin Humus'taki kuşatmayı kırmak için eylem yaptığını vurgulayan Atasi, "Suriye'de geçen hafta 62 gencin Humus'ta öldürüldüğünü unutmayız. Onlar bu kuşatmayı kırmak için bu eylemi yapmışlardı ama hepsi öldü" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...