Tgrt Haber
08 May 2014 15:55

Suriye'de 50 rejim askeri öldü

Halep'te İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı Carlton oteline düzenlediği bombalı saldırıda, Esad'a bağlı en az 50 asker öldü.

Suriye'de 50 rejim askeri öldü
suriye, esad, rejim askeri

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep Kalesi yakınındaki Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı Carlton oteline düzenlediği bombalı saldırıda, Esad'a bağlı en az 50 askerin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) verdiği bilgiye göre, İslami Cephe'ye bağlı birlikler, kentin tarihi yapıları içerisinde açtıkları gediklerden belli bir yere kadar ilerledikten sonra tünel kazarak rejimin karargah olarak kullandığı Carlton oteline ikinci kez bombalı saldırı düzenledi.  Yerel kaynaklar ise saldırıda Suriye ordusuna bağlı en az 50 askerin yaşamını yitirdiğini ve İslami Cephe'nin bölgeyi ele geçirdiğini aktardı.
Muhalifler, rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı Carlton oteline Şubat ayında da yaklaşık iki ay süren çalışmanın ardından 300 metre uzunluğunda tünel kazarak bombalı saldırı düzenlemişti. Suriye'nin Humus kentinde rejimle muhalifler arasında yapılan anlaşma çerçevesinde kuşatma altındaki 968 kişinin tahliyesinin gerçekleştiği, muhaliflerin de buna karşılık 11 tutukluyu serbest bıraktığı bildirildi. Esad rejimine karşı savaşan silahlı muhalif gruplardan Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Salih Anadani, "İslami Cephe, bir İranlı kadın casus, Hizbullah milisleri  ve Suriye ordusuna bağlı üst düzey subaylardan oluşan 11 tutukluyu serbest bıraktı" dedi. Tutukluların Halep'in Ramuse bölgesinde BM yetkililerine teslim edildiğini kaydeden Anadani, takasın muhaliflerin istediği şekilde sonuçlandığını kaydetti. Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan habere göre ise muhaliflerle yapılan anlaşma çerçevesinde şu ana kadar Humus'ta kuşatma altında kalan kişilerden aralarında 15 yaralının da bulunduğu 968 kişinin tahliyesi gerçekleşti.  
Tahliye işleminin devam etmesiyle birlikte anlaşma kapsamında Nübbul ve Zehra bölgelerinde kuşatma altında kalan rejim askerlerine gıda yardımı için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Öte yandan Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, muhaliflerin Lazkiye ve Halep bölgesinde serbest bıraktığı tutukluların sayısının da 30'a ulaştığı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...