Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 12:07

Suriye'de 78 kişi öldürüldü

Suriye'de muhaliflerin yoğunlukta yaşadığı kentlere düzenlenen operasyonlarda 5'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere toplam 78 kişi öldü.

Suriye'de 78 kişi öldürüldü
suriye, şiddet olayları, muhalifler, operasyon

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin muhaliflerin yoğunlukta yaşadığı kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 5'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere 78 kişinin öldüğünü açıkladı. SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 31, Halep'te 13, İdlib ve Humus'ta 10'ar, Haseke ve Hama'da 5'er, Lazkiye ve Dera'da ikişer olmak üzere 78 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı helikopterin Halep'in Hrytan beldesine "varil bombasıyla" saldırdığı ve bir varil bombasının infilak etmediği aktarıldı. Kentte muhaliflerin kontrolünde olan birçok bölgenin varil bombasına maruz kaldığı belirtilen açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Haresta ve Cobar bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...