Tgrt Haber
03 Mart 2014 18:19

Suriye'de 85 rejim askeri öldürüldü

Suriye'de rejim kuvvetlerinin başkent Şam'da kuşatma altında olan Yebrud bölgesine sızması sırasında muhaliflerin pusu kurması sonucu 85 rejim askeri öldürüldü.

Suriye'de 85 rejim askeri öldürüldü
rusya'da esad'a darbe, rejim askerleri öldü, suriye'de çatışma, suriye'de iç savaş,

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altında olan Yebrud bölgesine sızması sırasında muhaliflerin pusu kurması sonucu 85 asker öldü. Muhaliflere bağlı Kalamun Medya Merkezi'nden alınan bilgiye göre, başkentin kuzeyindeki Esed kuvvetlerinin 29 gündür kuşatması altındaki bölgede, rejim kuvvetleri, Hizbullah ve Esed güçleri yanında savaşan Irak merkezli Felak el-Bedir Tugayı ile muhalif İslami Cephe'ye bağlı tugaylar arasında çatışma çıktı. Rejim kuvvetlerinin Yebrud bölgesine sızmaya çalıştığı sırada muhaliflerin pusu kurması sonucu Esed rejimine bağlı 85 askerin öldüğü bildirildi.
Çatışmada yaklaşık 200 sivilin yaralandığı belirtildi. Helikopterlerden ''varil'', ''vakum'' ve ''misket'' bombaları ve roketlerle saldıran rejim kuvvetleri, muhaliflere karşı ağır silahlarla saldırdı. Rejim kuvvetlerinin tank ve buldozerlerle saldırdığı Yebrud bölgesinde çok sayıda ev hasar gördü. Muhaliflerin karşı koyması nedeniyle çok sayıda tank imha edildi.
Bölgede rejim askerleri ile silahlı muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar halen devam ediyor. Başkent Şam'ın Zabadani, Madaya, Talfita, Vadi Barada ve Saydnaya gibi birçok bölge rejim kuuvvetlerinin saldırısı altında bulunuyor.
Öte yandan rejim askerleri, Yebrud bölgesine girişteki kontrol noktalarından insani yardımların halka ulaştırılmasını engelliyor. Muhaliflerin kontrolündeki Şam-Humus yolundaki Rankus bölgesi ise 20 gündür rejimin kuşatması altında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...