Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2015 17:35

Suriye'de gençler zorla askere gönderiliyor

Suriye'de Esad güçleri, Şam'da 1974 ve sonrasında doğan erkekleri tutuklayarak yedek olarak askere göndermeye başladı.

Suriye'de gençler zorla askere gönderiliyor
esad, asker, suriye,

Suriye'nin başkenti Şam'da güvenlik güçlerinin Şam ve kırsalında kontrolü altında yer alan bölgelerde 1974 ve sonrasında doğan tüm erkekleri tutuklamaya başladığı ve  ''yedek'' olarak askere gönderdiği bildirildi.

AA muhabirinin Şam'da yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, güvenlik güçlerinin başkent Şam ve kırsalında denetiminde olan bölgelerde oluşturduğu kontrol noktalarında 1974 ve üstü doğumlu erkekleri tutuklayarak ''yedek'' olarak zorunlu askere yolluyor.

Rejim güçleri, başkent Şam'da, Midan, Nehir Aişe, Kafr Susa, Mezze, Sahnaya, Dumeyr, Sanayi bölgesi, Kudsiye, Baramke, Şeri el-Savre mahallesinde kontrol noktasında tutuklamalar gerçekleştirdi'' diyen kaynaklar, ''Askerliği eğitiminden dolayı erteleyenler ile fakültelerine giden erkek öğrenciler kontrol noktalarında tutuklanarak zorunlu yedek askerliğe gönderiliyor'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...