Tgrt Haber
04 Nisan 2014 16:52

Suriye'de ölmeden mezara koyuyorlar

Suriye rejiminin, hapishanelerdeki tutuklular hakkında "sahte ölüm belgeleri" hazırlayıp yakınlarına verdiği belirtildi.

Suriye'de ölmeden mezara koyuyorlar
suriye, suriye rejimi,

Deyr ez-Zor Suriye Devrimi Gençleri Medya Koordinasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye rejimi, yakınları hakkında bilgi edinmek isteyen aileleri girişimlerinden vazgeçirmek için sahte ölüm belgeleri hazırlıyor. Rejim ayrıca bu yolla soruşturma yaparak yakınlarından tutuklular hakkında ayrıntılı bilgi almaya çalışıyor" denildi. Açıklamada ayrıca, çoğu zaman Suriye hapishanelerinde hayatını kaybedenlerin naaşının teslim edilmediği, öldüğüne dair ailelere yalnızca ölüm belgelerinin verildiği kaydedildi.  Suriye'deki hapishanelerde halk ayaklanmasının başladığı 2011'den bu yana devrimde aktif olarak görev yapan onbinlerce kişinin tutuklu bulunduğu, bu kişilerin de resmi mahkeme kararı olmaksızın tutuklandığı ifade ediliyor.
Suriye ordusuna savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Şiar bölgesinde bir pazar yerine "vakum bombası" atması sonucu 20 kişi öldü. Sivil savunma ekipleri, ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu, saldırıda onlarca kişinin yaralandığını söyledi. Saldırı sonucunda onlarca binada büyük maddi hasar meydana geldi, 30 işyerinde yangın çıktı. Vakum bombalı saldırıda çok sayıda araç da yandı. Bölgedeki sivil savunma ekipleri, yıkılan binaların enkazından ölü ve yaralıları çıkarırken, diğer taraftan da halkı ikinci bir saldırıya karşı uyararak bölgeden çıkmalarını istedi. Yanan işyerlerine itfaiye müdahale ederek yangını söndürdü. Yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldı. Şiar bölgesinde yaşayan halk, Esed güçlerinin saldırısından sonra bölgeyi terk etmeye başladı. Saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri bir arada toplandı. Buraya gelen aileler yakınlarının başında ağıtlar yaktı. Bölgede yaşayan halk saldırıya tepki göstererek, yapılanları "katliam" olarak niteledi ve Şam yönetiminin saldırılarında ölenlerin silahlı muhalifler değil, sivil halk olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...