Tgrt Haber
09 May 2014 22:31

Suriye'de sakat doğum iddiası

Esed rejiminin geçen Ağustos ayında Doğu Guta bölgesinde kullandığı kimyasal silahın sakat doğumlara neden olduğu iddia edildi.

Suriye'de sakat doğum iddiası
suriye, beşşar esed, saldırı, kimyasal, doğum, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Suriye'deki Kimyasal Dosyasını Belgeleme Bürosu Dış İlişkiler Sorumlusu Nidal Şeyhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimyasal silah saldırısına maruz kalan bir kadının Şam'a bağlı Duma bölgesinde birinci derecede doğumsal anomalili bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini söyledi. Şeyhani, yüz ve baş kısmında birinci dereceden bozukluklar olduğu tespit edilen Fatıma Abdulgaffar isimli bebeğin, yaşayıp yaşamadığıyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti. Hama kırsalında da sakat bir kız çocuğu doğduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade eden Abdulgaffar, güvenlik sebebiyle bu vakanın henüz belgelendirilemediğini kaydetti. Ekim 2012'de kurulan Brüksel merkezli Suriye'deki Kimyasal Dosyasını Belgeleme Bürosu, Esed rejiminin kimyasal silah kullanımına ilişkin deliller toplamayı ve bu konuda işlenen ihlalleri belgelendirmeyi amaçlıyor. Esed rejiminin, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 10 bin kişi de boğulma tehlikesi geçirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...