Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2016 06:27

Suriye'de savaş uçağı dürüşürüldü

Suriye’nin Halep kentinde muhalif birlikler, rejime ait SU 22 tipi bir savaş uçağını düşürdü.

Suriye'de savaş uçağı dürüşürüldü
suriye,savaş uçağı

Muhalifler, sözde ateşkese rağmen Suriye'nin Halep kentini bombalamak için havalanan Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü. Pilotlardan biri sağ yakalanırken, diğeri ise öldü. Suriye'de ateşkes iddialarına rağmen rejim ve Rus uçaklarının muhalif mevzileri vurmaya devam etttiği, düşürülen uçakla bir kez daha gün yüzüne çıktı.
Halep kentinin güneyindeki Tel Eys bölgesini bombalamak için havalanan rejime ait SU 22 tipi bombardıman uçağı muhalifler tarafından düşürüldü. Uçağın pilotu Albay Halit Said sağ, yardımcısı Pilot Teğmen Zeyd Musab el Horani ise ölü ele geçirildi.

REJİM İÇİN KİLİT BÖLGE

Savaş uçağının düşürüldüğü Tel eys bölgesi 6 gün önce muhalif grupların ortak operasyonuyla el değiştirmişti. Bölge, Halep'ten İdlip'e ulaşmak isteyen rejim güçleri açısından büyük önem taşıyor. Hama, Lazkiye ve Humus askeri üstlerinden kalkan Rus ve rejim uçakları, ilan edilen ateşkese rağmen muhalif bölgeleri yoğun bombardımana tutuyor.
Hatırlanacağı gibi Reuters, 12 Mart tarihinde Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ine dayanarak verdiği haberde, muhalif grupların Hama yakınlarında Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıklamıştı. Ceyşul Nasr isimli grup, jeti uçaksavarla düşürdüklerini iddia etmişti.

'ZAFER SELFİE'Sİ
Humus'un Tifor askeri üssünden kalkan SU 22 tipi bombardıman uçağının Halep'in güneyinde düşürülmesi büyük sevince yol açtı. Bölgeye akın eden muhalifler, uçağın yanan enkazını görünce sevinç çığlıkları attı. Uçağı düşüren mücahitler, enkaz selfiesi çektirmeyi de ihmal etmedi.

22 KENTTE 5 BİN BOMBARDIMAN
Uçağn pilotu Albay Halit Said, sorgusunda bugüne kadar toplam 22 şehirde 5 bin bombardımana katıldığını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...