Tgrt Haber
26 May 2022 05:53 - Güncelleme : 26 May 2022 06:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de yeni operasyon açıklaması sonrası ABD harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası Suriye’de yeni operasyon sinyalini vermesi sonrasında ABD harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye’nin atacağı yeni adımlara ilişkin ABD Dışişleri ve Ankara Büyükelçiliğinin, Ankara ile temasa geçtiğini ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de yeni operasyon açıklaması sonrası ABD harekete geçti
suriye,tsk,operasyon,abd

Türkiye milyonlarca sığınmacı için yeni bir güvenli bölge oluşturmak için harekete geçti. Yapılması planlanan operasyon ile birlikte terör örgütü PKK/YPG koridoru kırılarak sınır güvenliği arttırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada güney sınırları içerisinde 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge için çalışmaların eksik kalan kısımları ile ilgili yeni adımları atmaya başladıklarını söyledi. Erdoğan, Türkiye’ye ve güvenli bölgelerine sık sık yapılan tacizlerin ve tuzakların imha edileceğini ifade ederken harekat önceliğinin başında yer aldığını ve TSK, istihbarat ve emniyet güçlerinin hazırlıklarını tamamlanmasının ardından operasyonların başlayacağını duyurdu.

ABD HAREKETE GEÇTİ

Güvenli bölgenin oluşturulması ile birlikte Türkiye’de sığınan milyonlarca Suriyelinin yerleştirilmesi beklenirken ‘yeni operasyon’ ile birlikte ABD de harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de güvenli bölgeler oluşturmak üzere yeni adımlar atılacağına ilişkin açıklaması hatırlattı.

“BÜYÜKELÇİLİK VE BAKANLIK ÜZERİNDEN TEMAS KURULDU”

Washington'ın Ankara'yı ikna etmek üzere herhangi bir diplomatik girişimde bulunup bulunmadığı sorusuna sözcü şu cevabı verdi:
"Türk müttefiklerimizle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde ortaya attığı teklif hakkında daha çok detay öğrenmek üzere temasa geçtik. Bunu büyükelçiliğimizden ve bakanlıktan yaptık."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...