Tgrt Haber
29 Mart 2014 14:29

Suriye'de 'zehirli gaz' kullanıldığı iddiası

MDK, Esad güçlerinin Şam'ın Harasta kasabasında kullandığı zehirli gaz sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Suriye'de 'zehirli gaz' kullanıldığı iddiası
suriye,zehirli gaz iddiası,esad güçleri,

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'ndan (SMDK), yapılan yazılı açıklamada, ABD-Rusya anlaşması gereği kimyasal silahların teslimatının gerçekleşeceği bir dönemde Esad rejimi tarafından zehirli gaz kullanıldığı iddia edilerek, "Bölgeden gelen rapor ve haberlere göre, Esad güçlerinin dün sabah Şam'ın Harasta kasabasına yüksek konsantrasyonlu zehirli gaz kullanması sonucunda 3 kişi öldü, 25 kişi boğulma tehlikesi geçirdi" ifadesi kullanıldı. Rejim güçlerinin Suriye halkına karşı işlediği suçun önüne geçilmesi için uluslararası topluma çağrı yapılan açıklamada, "Esad güçlerinin suç sayılan silahları kullanmaktan endişe ediliyor" denildi. Konuya ilişkin Suriye makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Suriye haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Esad güçleri, başkent Şam'ın kuzeyindeki Lübnan sınırına yakın Kalamun bölgesindeki Ra's el-Mearra ve Flita beldelerini ele geçirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...