Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2014 07:38

Suriye'deki olaylarda 88 kişi hayatını kaybetti

Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 11'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 88 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'deki olaylarda 88 kişi hayatını kaybetti
suriye, esad, esad rejimi, suriye'de saldırılar, suriye'de şiddet olayları,

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 11'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 88 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 40, başkent Şam'ın banliyölerinde 27, Humus'ta 7, Dera'da 6, İdlib'te 4, Deyru'z zor'da 2, Kuneytra ve Hama'da birer olmak üzere 88 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenlerden 4'ünün rejim güçlerinin işkencelerinde yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, ölenlerin çoğunun orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yapılan "varil bombası" saldırısında yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...