Tgrt Haber
14 Temmuz 2014 21:11

Suriye'den Golan Tepeleri'ne füze atışı

Suriye'den İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri'ne füze atıldığı, İsrail'in de misilleme olarak Suriye'deki bazı hedeflere saldırı düzenlediği bildirildi.

Suriye'den Golan Tepeleri'ne füze atışı
israil, suriye, golan,

İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, Suriye tarafından atılan füzenin Golan Tepeleri'nde bir araziye düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Saldırıya karşılık İsrail ordusunun misillemede bulunduğu aktarılan açıklamada, Suriye topraklarının hedef alınmaya devam edileceği bildirildi. Dün de Suriye'den İsrail'in kontrolündeki Golan Tepeleri'ne füze atıldığı, İsrail'in de misilleme olarak Suriye rejimine ait askeri bir hedefi 3 füzeyle vurduğu açıklanmıştı. Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, demir kubbe sisteminin Gazze'den atılan bir roketi Tel Aviv semalarında etkisiz hale getirdiğini, ülkede uyarı sirenlerinin çaldığını belirtti. İsrail'in Kanal 10 televizyonu da Gazze'den Tel Aviv'in çeşitli bölgelerine 4 roket atıldığını demir kubbe sisteminin bu roketlerden ikisini düşürmeyi başardığını ileri sürdü. Diğer roketlerin nereye düştüğü, herhangi bir zarara yol açıp açmadığına ilişkin bilgi verilmeyen haberde, sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 70 roket atıldığı iddia edildi. İsrail'in bir haftadır düzenlediği saldırılarda 175 kişi öldü, bin 280 kişi yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...