Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2016 17:37

'Suriyeli kardeşlerimiz vatandaşlarımızla aynı şartlarda çalışacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Türkiye'de çalışan vatandaşlar hangi şartlar içinde çalışıyorsa, Suriyelilerin de aynı şartlar içerisinde çalışacaklarını söyledi.

'Suriyeli kardeşlerimiz vatandaşlarımızla aynı şartlarda çalışacak'
soylu, suriye,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de çalışan vatandaşlar hangi şartlar içinde çalışıyorsa, Suriyelilerin de aynı şartlar içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Soylu, Paris'te OECD tarafından düzenlenen "İşin Geleceği" forumuna katılmasının ardından Türkiye'nin OECD Daimi Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Suriyelilerin çalışma izinleriyle ilgili düzenleme konusundaki soru üzerine Bakan Soylu, konunun bakanlar kurulunda ele alındığına işaret ederek, değişikliğin bugünler içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bu konuda çalışma hayatındaki iş-yaşam dengesinin ve Türkiye içindeki istihdamın da gözetildiğini ifade eden Soylu, "Temel kriterlerimizden bir tanesi, muhakkaktır ki Türkiye'de çalışan vatandaşlarımız hangi şartlar içinde çalışıyorlarsa, Suriyeli kardeşlerimiz de aynı şartlar içerisinde çalışacaklardır. Yani bir ücret farklılaşması veya bir ücret dengesizliği söz konusu değildir" diye konuştu.

"Çalışma Bakanlığı her bir birey için bu izni verecek"

İş yerlerinin iş açıklığı varsa bu yüzde 10'luk kotanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirilebileceğini belirten Soylu, "Burada serbest bir çalışma izninden bahsediyor değiliz. Bu çalışma izni Çalışma Bakanlığı'nın ortaya koyacağı izne tabidir. Çalışma Bakanlığı her bir birey için bu izni verecektir" dedi.

Suriyelilerin, İçişleri Bakanlığı'nın ikamet verdiği illerde veya bundan sonra izin vereceği illerde bu çalışma izinlerini kullanabileceklerine dikkati çeken Soylu, mevsimlik tarım ve hayvancılıkla uğraşacaklar konusunda ise kota gözetilmediğini ve inisiyatifin valiliklere bırakıldığını, ancak çalışma izninin yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan verileceğini kaydetti.

Eğitimli Suriyeli nüfus ile ilgili olarak da, özellikle öğretmen ve doktor olanlarla ilgili iznin kriterinin de Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın şartına bağlı olduğunu ifade eden Soylu, onların onaylayacağı kişilere bu alanlarda izin verilebileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...