Tgrt Haber
20 Ekim 2021 19:44

Suriyeli mülteci çocuk kuklası İngiltere’de

Mülteci çocuklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan ve Suriyeli bir mülteci kızı temsil eden "Amal" adlı dev kukla, İngiltere'ye ulaştı.

Suriyeli mülteci çocuk kuklası İngiltere’de
Suriye,Mülteci,Amal,Kukla,

Suriye’deki iç savaş 10 yılı geride bıraktı. Milyonlarca insanın ülkesini terk etmesine ve binlerce kişinin ölümüne yol açan savaşta Suriyeli mülteci çocukları için farkındalık oluşturmak adıyla “Amal” adı verilen kukla yapıldı. Gaziantep'ten yola çıkan ve ailesini arayan mülteci kız çocuğunun hikayesini anlatan kukla Amal için 24 Ekim’de Londra’daki Victoria and Albert Museum’da 10. yaş günü kutlaması yapılacak. Kuklanın yolculuğu 3 Kasım'da ülkenin kuzeybatısındaki Manchester'da son bulacak.

TEMMUZ AYINDA YOLA ÇIKMIŞTI

İngiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında tasarım şirketi "Handspring" tarafından yapılan Amal, gezdiği her şehirde yerel sanatçıların sahne aldığı kültürel etkinliklerle karşılandı. Kukla, 27 Temmuz'da yola çıktıktan sonra Yunanistan, İtalya, İsviçre, Almanya, Belçika ve Fransa'yı dolaştı ve ve yol boyunca Papa Francis'in de aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...