Tgrt Haber
25 May 2022 09:40 - Güncelleme : 25 May 2022 10:04

Suudi Arabistan'dan İsrail'e 'normalleşme' şartı: Filistin sorununu çözmeli

Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşme sürecine girilebilmesi için bir şart koştu. Filistin meselesinin çözüme ulaşmadığı taktirden İsrail ile normalleşmenin olmayacağını belirtildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, AA
Suudi Arabistan'dan İsrail'e 'normalleşme' şartı: Filistin sorununu çözmeli
İsrail,Suudi Arabistan,Türkiye,Filistin

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomi Forumu'nda düzenlenen panelde İsrail ile normalleşme sürecine girip girilmeyeceği konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Panelde Bakan Farhan’a yöneltilen ‘İsrail ile normalleşme sürecine’ sorusuna, "Suudi Arabistan, Filistin meselesi çözüme ulaşmadığı sürece İsrail ile ilişkilerini kesinlikle normalleştirmeyecektir" cevabını verdi.

"NORMALLEŞME SONUÇ DEĞİL..."

Bu konuda göründüğü şekliyle hiçbir şeyin değişmediğine dikkati çeken Farhan, "Normalleşme, sonuç değil, sürecin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

Farhan, 2002'de Beyrut'taki Arap Zirvesi'ne işaret ederek Suudi Arabistan'ın ilk barış girişiminde bulunduğunu ve bölgede İsrail ile tümden bir normalleşme için hazır olacağını kaydetti.

"BARIŞ ÇALIŞMALARINA İVME KAZANDIRILMALI"

Filistin meselesi çözülmedikçe normalleşmeye gitmeyeceklerini dile getiren Farhan, şu anki önceliğin Filistinliler ile İsrailliler arasında barış çalışmalarına ivme kazandırmak olduğunu, bunun İsrail, Filistin ve bölgenin faydasına olacağını vurguladı.

"15 YIL SONRA BİR İLK"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirerek mevkidaşları ile görüşecek. İsrail'e ziyaret, Dışişleri Bakanı düzeyinde Türkiye'den İsrail'e dönük olarak 15 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyaret olacak. 

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...