Tgrt Haber
25 Ağustos 2015 07:09

Suudi Arabistan ve Bahreyn'den Lübnan uyarısı

Suudi Arabistan ve Bahreyn'in, vatandaşlarına Lübnan'da yaşanan iç karışıklık nedeniyle çağrıda bulundukları bildirildi.

Suudi Arabistan ve Bahreyn'den Lübnan uyarısı
Suudi Arabistan, Bahreyn,

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansının haberine göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kardeş Lübnan'da yaşanan iç karışıklık nedeniyle vatandaşlara can güvenlikleri için oraya seyahat etmemelerini öneriyoruz" denildi.

Açıklamada, Lübnan'da bulunan Suudi Arabistan vatandaşlarından tedbirli olmaları ve acil durumlarda ülkelerinin Beyrut'taki büyükelçiliğine müracaatta bulunmaları istendi.

Bahreyn resmi haber ajansı da, dışişleri bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlardan Lübnan'a seyahat etmemeleri ve Lübnan'da bulunan vatandaşların da derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunulduğunu haber verdi.

Lübnan'daki "çöp krizi" ve "yolsuzluğu" protesto amacıyla düzenlenen geniş çaplı gösterilerde önceki gün eylemcilerin Başbakanlık binasının bulunduğu alana ilerlemek istemesi üzerine güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede yaşanmıştı. Dikenli tel barikatları aşmaya çalışan göstericilere, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edilmişti.

Geç saatlere kadar çevreye zarar veren eylemcileri dağıtmaya çalışan güvenlik güçleri, hasar gören dükkanlarda muhtemel yağma vakalarına müdahale için tanklarla şehir merkezinde devriye gezmişti.

Beyrut'taki tek çöp toplama şirketinin Temmuz ayının ortalarında çalışmalarını durdurması ve ana çöp depolama merkezlerinden birinin kapatılması, başkentin ana caddeleri ile ara sokaklarında büyük çöp yığınlarının oluşmasına neden oluyor. Hükümetin iki aydan bu yana köklü bir çözüm bulamadığı belirtilen sorun, insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacağı endişesiyle vatandaşların tepkisine neden oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...