Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2019 20:20

Suudi Arabistan'a destek: Komşu ülke ile dayanışma içerisindeyiz

Suudi Arabistan’a resmi ziyaret düzenleyen Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Kral Selman Bin Abdülaziz ile bir araya geldi. Aramco saldırısı ele ilgili Abdülmehdi, “Komşu ülke Suudi Arabistan ile dayanışma içerindeyiz” mesajı verildi.

Suudi Arabistan'a destek: Komşu ülke ile dayanışma içerisindeyiz
suudi arabista,,ırak,,selman bin abdülaziz,,Adil Abdülmehdi,

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Kral Selman Bin Abdülaziz ile bir araya geldi.

Petrol tesislerine saldırı ele alındı

Irak Başbakanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’a ulaşan Başbakan Adil Abdülmehdi’nin Kral Selman Bin Abdülaziz bir araya geldiği belirtilerek, görüşmede iki liderin bölgedeki siyasi gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da petrol tesislerine yapılan saldırıyı da ele aldığı aktarıldı.

Kerbala saldırısı kınandı

Irak’ın Suudi Arabistan’ın istikrarına büyük bir önem verdiğinin önemle vurgulandığı açıklamada, Irak Başbakanı'nın, komşu ülke Arabistan ile dayanışma içerinde olduğu dile getirildi. İki ülke ve halklarının çıkarının sağlanması, huzur ve güvenin tesis edilmesi için işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin kaydedildiği açıklama, Suudi Arabistan Kralı’nın geçen günlerde 12 kişinin ölümüne yol açan Kerbela saldırısını kınayarak duyduğu üzüntüyü dile getirdiği de vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...