Tgrt Haber
26 Nisan 2020 11:20

Suudi Arabistan'da sokağa çıkma yasağı kısmi olarak kaldırıldı

Suudi Arabistan'da yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı, Mekke hariç kısmi olarak kaldırıldı.

Suudi Arabistan'da sokağa çıkma yasağı kısmi olarak kaldırıldı
Suudi Arabistan,yeni tip korona virüs

Çin'de ortaya çıkarak 2 milyon 900 binden fazla kişiye bulaşan ve 200 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında ülkelerde alınan tedbirler hafifletilmeye başlandı.

Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdülaziz, ülkede Mekke hariç diğer bölgelerde uygulanan 24 saatlik sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasına karar verdi.

Alınan karar kapsamında yasağın bugünden itibaren 13 Mayıs'a kadar yerel saatle 09.00-17.00 arasında uygulanacağı duyuruldu. Mekke'de ise 24 saat sokağa çıkma yasağının devam edeceği belirtildi.

Kararda ayrıca, 29 Nisan-13 Mayıs arasında alışveriş merkezlerine ek olarak toptan ve perakende mağazalarını da içeren bazı ekonomik ve ticari faaliyetlerin yeniden başlamasına izin verildiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...